

Een opkikkertje tussendoor
Zie je het studeren even helemaal niet meer zitten? Zit je vast met blokken en wil je je gedachten verzetten? Niet getreurd ! Pep jezelf en je kotgenoten op met dit heerlijke en makkelijke dessertje!
Duo chocomousse met frambozen.
4 ‡ 5 personen - Laat 100 g frambozen (diepvries, Ringis) ontdooien en klop er 2 flinke eetl. mascarpone door (voorzie 250 g mascarpone voor het hele recept) tot een glad mengsel. Schep 2 ‡ 3 eetl. van dit mengsel op de bodem van 4 ‡ 5 glazen. Smelt 200 g fondant chocolade au bain-marie (in een pannetje dat je in een grotere pan met water verwarmt) of in de microgolfoven gedurende 3 min. op halve kracht. Roer goed door met een houten lepel.
Klop er vervolgens de rest van de mascarpone door. Klop 4 eiwitten goed stijf en schep ze beetje bij beetje door het chocolademengsel. Roer tot een homogene massa. Verdeel over de frambozenlaag in de glazen en zet enkele uren koel weg.
Versier met een koekje of witte chocoladeschilfers. In de colruyt vind u een divers gamma van versieringen