

Samen koken, op en top gezellig!
Een kotfeestje in het vooruitzicht? Zorg voor een gemoedelijke sfeer! Ga gezellig samen kokkerellen en uitgebreid tafelen tot in de vroege uurtjes. Samen experimenteren in de keuken schept ongetwijfeld een band! Start de avond met dit lekkere voorgerechtje. Je kan de hoeveelheden ook verhogen en het recept gebruiken voor een hoofdmaaltijd.
Scampi's met bier en mosterdsaus.
4 personen - Dompel 20 diepgevroren scampi's (Kelvin) 2 min. in heet water, pel ze en dep droog. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan, voeg 2 fijngesnipperde sjalotjes en 1 geperst teentje knoflook toe en laat enkele min. stoven. Voeg 1/2 flesje pils toe en laat 3 min. hevig koken.
Doe de scampi's erbij en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dek af en laat 6 min. zachtjes gaar worden (schep af en toe om). Voeg 3/4 eetl. mosterd toe, 1 koffiel. kruidentuiltje (Topaz) en 1 dl room.
Laat nog 2 min. inkoken op een hevig vuur (schep af en toe om) tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met citroensap en cayennepeper. Serveer met stokbrood en een blaadje sla.