

Verdeel het werk voor het voorgerecht!
Laat eenieder zijn eigen potje koken! Haal een gourmetstel in huis en je kan bakken en grillen dat het een lieve lust is.
In de Colruyt-beenhouwerij hebben we heel wat geschikte producten om te gourmetten: gewone gourmet met 8 soorten vlees, gevogeltegourmet en feestgourmet.
Tip: Ook de looksaus van de beenhouwerij is niet te versmaden... Dien op met wat stokbrood. Voorzie enkele pittige, kleurrijke sausjes en frisse salades!
Griekse kippenfilet.
1 persoon - Verhit 1 koffiel. boter in een braadpan en bak een halve kipfilet (150 ‡ 200 g) goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout en pers er wat limoensap over. Dek af en laat 25 min. gaar worden op een matig vuurtje. Smelt 1 koffiel. boter in een andere pan en bak 1/2 geperst teentje knoflook glazig.
Doe er 150 g oesterzwammen bij en bak 3 min. Kruid met peper en zout. Haal de kip uit de braadpan en hou warm. Doe 100 g Griekse yoghurt, 1 fijngesnipperd takje peterselie (of 1 koffiel. peterselie, Topaz) , 1/8 plantje bieslook en wat geraspte limoenschil in de braadpan.
Laat zachtjes opwarmen en kruid met peper en zout. Leg de kipfilet en de oesterzwammen op het bord en verdeel er de saus rond. Serveer met tagliatelle.